Select Page

Froukje van gils

Begeleiden van deelnemers

Stimuleert anderen in de directe werkomgeving tot het effectief begeleiden van studenten, mede door het vertonen van voorbeeldgedrag.

Online onderwijs

Op maandagavond 16 maart ’20 kregen we te horen dat we vanwege Covid-19 een intelligente lockdown ingingen. Samen met collega Tess van de Wiel puzzelde ik de volgende dag snel een nieuw rooster in elkaar en richtte ik in samenspraak met mijn manager Teams in voor onze opleiding. Zo konden we twee dagen later al aan de slag met online onderwijs, waarbij ik mijn collega’s uitlegde hoe alles werkte en hoe ze studenten op afstand toch konden begeleiden.

“Op de nieuwspagina van Curio las ik het artikel over Leren lesgeven op afstand. Het is erg interessant en mooi om te lezen hoe jullie online leren allemaal verschillend inzetten. Ieder op een manier die bij jullie wijze van lesgeven en studenten past. Het is geweldig om te zien hoeveel er mogelijk is. Ik ben er trots op dat jullie en je collega’s met zoveel energie en enthousiasme de beperkingen van het online lesgeven omzetten en inzetten tot misschien wel het “lesgeven van de toekomst”. Hierbij dan ook mijn welverdiende complimenten van mij en mijn collega’s!” (Rob Neutelings, 06-05-’20)

Lees meer op: www.curio.nl/nieuws/leren-lesgeven-op-afstand-froukje-van-gils-van-den-wittenboer

Pioniers

In het voorjaar van 2019 startten mijn collega Ella van der Weij en ik met ons pioniersproject over toetsen als startmoment. Al snel hadden we dit idee bij ons team geïmplementeerd en besloten we halverwege het pionierstraject over te stappen naar een nieuw idee;#BFF. Inmiddels is dit mede dankzij een workshop van onderwijsadviseur Mirjam Wolff ook een vaste werkvorm binnen ons team geworden. Door middel van het pionierstraject hebben we collega’s op twee gebieden kunnen stimuleren om studenten effectiever en afwisselender te begeleiden.

“Froukje heeft het afgelopen jaar deelgenomen aan het professionaliserings- en innovatietraject pioniers bij Curio. Froukje is daarin een echte verbinder. Zij is bij bijeenkomsten proactief, inspirerend en heeft een open houding. Froukje is een teamspeler die van zich laat horen maar ook goed kan luisteren. Ze heeft een visie, maar kan wanneer dat nodig is, daar ook van afwijken. Zo is het haar gelukt om een andere weg in te slaan met het pioniersidee omdat het simpelweg nuttiger was om een ander traject te kiezen. Daarnaast is Froukje in staat om positief kritische feedback te geven aan andere pioniers. Door deze houding en omdat Froukje weinig schroom heeft om met andere in contact te gaan, ontstaan er mooie verbindingen. Kortom: Froukje is een docent die naar binnen en buiten kan kijken en kan anticiperen op dat wat er toe doet: goed onderwijs voor studenten.” (Lotte van Kempen, 13-11-’20)

Lees meer op: www.curio.nl/over-ons/onderwijsinnovatie/curio-pioniers/#projecten

en op: www.blijfbijdeles.com

Planner It’s Learning

Voor een beter overzicht voor de studenten ben ik als eerste docent van team Marketing, Communicatie en Evenementen gaan werken met de planner in It’s Learning. Dit deed ik in schooljaar 2019-2020 als soort experiment tijdens projecten van zowel eerste- als derdejaars klassen. Omdat dit goed beviel bij zowel de studenten als bij mij, heb ik overleg gehad met mijn collega Edwin Jespers die gaat over de inrichting van It’s Learning. Dit schooljaar (’20-’21) is It’s Learning zo ingericht dat we met het hele team met deze planner werken, zodat de studenten allemaal op dezelfde manier begeleid worden bij het vinden van lesmateriaal, huiswerk en deadlines.