Select Page

Froukje van gils

Richting geven

Stimuleert anderen in de directe werkomgeving om kaders en richting te geven aan deelnemers bij het vormgeven van hun eigen leerproces, mede door het vertonen van voorbeeldgedrag.

Mbo ambassadeur

Toen ik Dagmar vroeg of ze zich kandidaat wilde stellen voor mbo ambassadeur reageerde ze als volgt: ‘Hoi Froukje, dit lijkt mij wel heel erg leuk. Ook heel spannend, ben niet echt super goed in presenteren, maar wil graag leren. Ik doe mee! En zo gaf ik Dagmar richting bij het vormgeven van haar eigen leerproces. Een heel zichtbaar leerproces, omdat ze het ver schopte in deze competitie en inmiddels als vice-ambassadeur regelmatig haar opwachting maakt bij activiteiten van Curio.

Lees meer op: https://www.curio.nl/nieuws/winnaar-curio-ambassadeursverkiezing-bekend-demi-van-overveld

Implementatie Skills Heroes

Ik ontwierp een lessencyclus te voorbereiding op de Skills Heroes wedstrijd en implementeerde deze in het lesprogramma van jaar 3. Na een periode geoefend te hebben met verschillende opdrachten hadden ze op 25 oktober ’19 de voorronde. Uiteindelijk mochten de beste kandidaten hun werk presenteren en koos de jury bestaande uit Carlos de Koeijer (eventmanager en marketier), Remko Ouwehand (directeur Curio) en Martijn Teunissen (afdelingsmanager) Eveline van der Westerlaken als winnares.

Op 31 januari doorliep Eveline een succesvolle kwalificatie in Arnhem wat zorgde voor een plaats in de finale in Groningen. Hier behaalde zij een knappe tweede plaats. Ook weer een voorbeeld van een individueel en gekaderd leerproces wat door het succes van Eveline hopelijk ook andere studenten inspireert om soms een stapje extra te zetten.

Lees meer op: https://www.curio.nl/nieuws/skills-heroes-en-talents/

Keuzedelen

Ik vond dat onze studenten – en dan met name onze derdejaars studenten – te weinig keuze hadden wat betreft keuzedelen. Er was namelijk geen keuze in jaar 3, iedereen volgde hetzelfde onderdeel. Een student kon zo totaal geen richting geven aan het eigen leerproces. Dit schooljaar bieden we drie gevarieerde keuzedelen aan waarvan één zelfs extern bij de BUas. Ook dit  initieerde ik zelf en na een aantal overleggen met collega’s van de BUas konden we in september starten met dit mhbo traject.