Select Page

Froukje van gils

Werkveldgerichtheid

Stimuleert anderen in de directe werkomgeving om zich op de hoogte te houden van ontwikkelingen in het eigen vakgebied, binnen de praktijk/beroepspraktijk waarvoor studenten worden opgeleid en over voor studenten relevante leefwerelden. Vertoont zelf voorbeeldgedrag.

Google Digitale Werkplaats

In mei ’19 benaderde Google mbo’s en hbo’s in Breda met de vraag waar ze workshops digitale vaardigheden konden geven. Omdat de geplande datum middenin een examen/tentamenweek viel, reageerde er geen enkele instelling of opleiding. Ik zag echter toch kansen en door middel van hard werken en snel schakelen stond op 18 juni een grote mobiele werkplaats op ons terrein. Tevens werden er workshops die ik had uitgekozen gegeven in onze collegezaal om de studenten op de hoogte te brengen van de nieuwste digitale marketingontwikkelingen. 

Levensechte opdrachten

Voor de projecten die ik ontwikkel en/of geef, werk ik met echte opdrachtgevers en dus ook met levensechte opdrachten. Hiervoor benader ik mensen uit het werkveld. Tevens laat ik het project beoordelen door externe partijen, zodat de studenten horen wat vakmensen van de eindproducten vinden. Hiernaast een voorbeeld van een project uit jaar 1 van de opleiding MCE. De studenten maken in groepjes een magazine in InDesign over Curio, Breda, onze opleiding en onze branche. Bij dit project worden ze begeleid door derdejaars studenten die fungeren als redacteur. Vervolgens houden de groepjes een pitch voor een jury. Afgelopen schooljaar bestond de jury uit Julie Jespers (student communicatie), Mariëlle Graaumans (communicatieadviseur NAC) en Mia Bink (communicatieadviseur Curio). Het winnende magazine wordt gedrukt voor de open dagen.

Duurzame samenwerking

Toen ik tussen januari ’17 en september ’18 voor Avans Academie Associate degrees werkte, ging ik voor de Ad Communicatie op zoek naar bedrijven in Den Bosch om een langdurige samenwerking mee aan te gaan. Deze partijen schreven mee aan de projectopdrachten voor de studenten en gaven tevens input voor het doelmatigheidsonderzoek wat ik hield. Daarnaast dienen ze nu nog steeds al opdrachtgever en zorgen regelmatig voor gastsprekers.